Vi er ofte styret af moden, når vi vælger badetøj, men faktisk skal du lade dig styre af din kropsform og det er netop hvad denne badetøj guide handler om.

Når du har badetøj på, er du meget afklædt. Alle dine fortrin og knap så flatterende dele af kroppen, vil blive vist frem – sødt for usødet. Badetøj der passer til din kropstype, hjælper dig med at fremme dine fortrin og skjuler det du ønsker at gemme væk.

Din badetøj guide indeholder 3 trin

Kend til kropstype

Når du har læst denne guide igennem kender du til de 5 kropstyper. Bagefter skal du stille dig foran spejlet… og vær helt ærlig overfor dig selv. Svar så på spørgsmålet: Hvilken kropstype er du? 

Forstå hvad der fremhæver og hvad der skjuler

Når du ved hvilken kropstype du er, skal du lære om hvordan du nemt kan fremhæve dine fortrin og skjule de dele af kroppen du ikke ønsker fokus på. Vi ved alle at “sort slanker”, men vidste du også du kan skabe illusion og fjerne/flytte fokus, ved hjælp af det rigtige badetøj?

Vælg det perfekte badetøj

Nu har du set sandheden i øjnene og lært om hvordan du skaber illusion og flytter forkus. Nu skal du igang med at vælge det perfekte badetøj til dig og din krop.

De 5 kropstyper – hvilken kropsform har du?

badetøj guide: isvaffel

isvaffel badedragt isvaffel bikini badetøj til isvaffel kropsform badetøj lille røv for barm

viste badetøj er fundet hos Cellbes og bubbleroom

Badetøj guide: Isvaffel kropsform

Er dine skuldre bredere end dine hofter? Sådan så din overkrop er bredere end den nederst? Så har du en isvaffel figur. Du har sikkeret en smuk fyldig barm og brede skuldre og ønsker dig mere fylde på bagdelen eller nogle bredere hofter – for selvom du har en slank talje, så er den svær at definere, i kraft af de manglende kvindelige former på hofterne.

ISVAFFEL FORM – sådan fremhæver og skjuler du

Kan kan med fordel fremhæve din overkrop og samtidig flytte fokus væk fra den lavere del af din krop eller skabe illusion om bredere hofter. Alle muligheder der skaber en bedre balance mellem overkrop og underkrop.

BADETØJ TIL ISVAFFEL KROPPEN

Du kan med fordel anvende en bikini overdel eller badedragt der deler dine skuldre op. En god bred strop fungerer godt, både som en almindelig strop, eller som badetøj med halterneck.

Bikini underdel eller den nedre del af badedragten, kan med fordel være med høj benskæring, der skaber en illusion af bredere hofter, eller en model med sløjfer, der skaber liv og fylde i form af snørre og sløjfer. En anden løsning er at vælge en bikini med nederdel eller eller en badedragt med skørt. Her kan du med fordel vælge en A form nederdel, der skaber den volumen, du føler der mangler.

badetøj guide: pære

badetøj pæreform badedragt pæreform bikini pæreform badetøj stor røv lille barm

viste badetøj er fundet hos Cellbes og bubbleroom

Badetøj guide: pære kroppen

Er din krop formet som en pære? Din pæreformet kropstype har smalle skuldre og en smal talje. Dine hofter er bredere end dine skuldre og du har fyldige lår. Du har eventuelt en lille barm, i hvert fald synes den lille, da dine hofter tager fokus fra overkroppens attributer.

pæreFORM – sådan fremhæver og skjuler du

Du kan med fordel forsøge at fremhæve de smalle skuldre og din barm og trække fokus væk fra lår og hofterne og op til din overkrop. Skab en illusion af mindre hofter og bagdel og skab fokus på din barm og skuldre.

BADETØJ TIL pæreKROPPEN

Fokus på overkroppen kan nemt klares med en stropløs bandau bikinitop eller badedragt med bandau. Det stropløse badetøj gør at dine skuldre virker bredere, da de ikke “deles op” af stroper. Du kan sætte endnu mere fokus på overkroppen ved at vælge en stærk farve eller print på overdelen af dit badetøj.

Hvis du samtidig vælger en bikini underdel der er højtaljet og eventuelt i en ensfarvet mørk farve, der syner mindre og ikke tager fokus fra overkroppen – så hjælper du med at skubbe fokus væk fra underdel og op til overdelen. 

  • Fokus på overdel med flæser, mønster, halterneck, bandau (uden stropper).
  • Flyt fokus fra underdel med ensfarvet underdel i en mørk farve. Ingen flæser, mønter eller andet der skaber fokus. 

badetøj guide: æble

badetøj guide æbleform kropstype badedragt æblekrop bikini guide til æblekrop

viste badetøj er fundet hos Cellbes og bubbleroom

Badetøj guide: æble kroppen

Du er velsignet med tynde ben og smal hofte. Og så er din overkrop kort og mere fyldig. Dine hofter og skuldre har samme brede og så er maven måske større end barmen, hvis du står med siden til spejlet. Og så har du måske lidt svært ved at definere din talje.

æbleFORM – sådan fremhæver og skjuler du

Dit mål er at få opmærksomhed på barmen og dine ben og så skal du forsøge at få maven til at se mindre ud.

BADETØJ TIL ÆBLEKROPPEN

Hvis du gerne vil i bikini, skal du gå efter lavtaljet bikiniunderdel eller høj benudskæring. En lavtaljet bikiniunderdel skaber illusionen om en længere overkrop, mens en høj benudskæring får dine ben til at se længere ud. Begge dele skaber balance mellem din underkrop og overkrop. Du skal også prioritere en god bikinitop der giver støtte til at holde den fyldige barm på plads.

Hvis du leder efter en badedragt til æblekroppen, skal du kigge efter badedragter der er ensfarvet, eventuelt med mønster eller detaljer på siden – da disse detaljer vil skabe illusion om timeglas figur og så vil detaljerne fjerne fokus fra de brede skuldre. En anden badetøjsmodel der også vil fjerne fokus fra skuldrene, er asymmetriske badedragter.

badetøj guide: timeglas

viste badetøj er fundet hos Cellbes og bubbleroom

Badetøj guide: timeglas formen

Er du skabt med en small talje, bredere skuldre og endnu bredere hofter? Så har du den super feminine timeglas kropsfigur som mange ønsker sig. Du har den krop de fleste stræber efter, men der er stor forskel på om du er et lille petit timeglas eller en plus size af slagsen. 

timeglas kroppen – sådan fremhæver og skjuler du

I princippeet har du intet du ønsker at skjule… men selv den smukkeste timeglasfigur, kan have dele af kroppen som man ønsker at skjule. Du kan med fordel øge fokus på de bløde former på timeglas figuren, ved ekstra fokus på taljen eller sørge for at fokus er på den del af kroppen du bedst synes om.

BADETØJ TIL timeglas kroppen

Hvis du er ekstra glad for din talje eller ben, så skal du hoppe i en bikini underdel der er højtaljet og lille. Er du en petit udgave af et timeglas, kan du med fordel vælge en klassisk trekant bikini med bånd i siderne.

Er du et lidt større og fyldigere timeglas, har du sikkert en fyldig barm, som du med fordel kan vise frem, men som også kræver god støtte. Her er trekantsbikinien ikke dete bedste. Vælg derfor en halterneck eller en klassisk bh model med brede stropper og bøjle, som kan give den bedste støtte.

badetøj guide: søjle

søjleform badetøj til søjleformet krop lige krop badetøj bikini til krop uden former badeklar

viste badetøj er fundet hos Cellbes og bubbleroom

Badetøj guide: søjle kroppen

Du er til den slanke side og har smalle skuldre og en mindre bar samt smalle hofter. Du har cirka lige brede hofter og skuldre og så har hele din overkrop samme brede hele vejen mellem skuldre og hofte. Taljen er ikke tydeligt.

søjle kroppen – sådan fremhæver og skjuler du

Du skal have fokus på at fremhæve, fremfor at skjule. For der er ikke så meget at skjule.

BADETØJ TIL søjle kroppen

Du kan vælge vovede og excentriske bikinier, der kan hjælpe med at skabe de former der mangler. Det betyder bikinier der skaber en naturlig talje eller illusionen om en talje. Hvis du vælger badetøj hvor der både er fokus på overdel og underdel, vil det autmatisk skabe en talje.

Fokus skaber du med flæser, mønstre, print eller pangfarver. Undgå lavtaljede bikiniunderdele, da de lavtsidende bikinitrusser understreger søjleformen og undgå en simpel v-halsskæring, da v-halsen gør dine skuldre mindre.

Badetøj guide – Andre kropsformer

Sidder du ligenu og ikke rigtig kan identificere dig med en af de 5 kropsformer? Fortvivl ikke! Heldigvis er vi kvinder ikke fabrikeret på fabrik og der er ikke to kvindekroppe der er ens. Hvis du ikke genkender dig selv som en æbleform, pæreform, et timeglas, med søjlekrop eller som isvaflen – så findes der en anden tilgang til at vælge det perfekte badetøj: Tag udgangspunkt i dét du gerne vil fremhæve eller den del af din krop du gerne vil skjule.

vaskeguide badetøj 3 råd til vask af badetøj