Guide: Full face snorkelmaske til voksne

helmask snorkling bedst i test dykkermaske til snorkling helmaske til snorkling testvinder
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Overvejer du at købe en full face snorkelmaske til voksne? Her får du en omfattende guide til full face maskerne og bud på snorkelmaske full face til voksne. Vi forklarer hvad en full face snorkelmaske er og hvad en full face dykkermaske skal bruges til.

Hvad er en Full Face snorkelmaske?

Hele verden har taget godt imod Full face dykkermasken, da den for en årrække siden, blev introduceret. Designet af helmasken gør op med – og løser mange af de mindre gode sider, der findes veed snorkling. Man kan sige at full face dykkermaskerne tager snorkling til et helt nyt niveau for mange – især for børn og deres introduktion til snorkling. 

En full face snorkelmaske er en helmaske, der dækker øjne, næse og mund. Selve snorklen er udformet som med det såkaldte “Dry Top system”. Der sidder en lille bold inde i snorklen, der sørger for at der ikke kommer vand ind, når den øverste del af snorklen kommer under vand. Bolden blokerer og dermed forhindrer vandet i at løbe ind i masken. 

Fordele ved Full Face snorkelmaske

Det smarte ved helmasken er at du kan se meget mere under vandet, end med de traditionelle snorkel masker. De fleste modeller af et 160-180 graders udsyn, i kraft af Full face maskens udformning. Det giver ganske enkelt en større undervandsoplevelse, end ved brug af et almindeligt snorkelsæt.

En anden fordel er at der kommer mindre vand ind i masken. Netop fordi Full face masken dækker hele ansigtet, er det mindre sandsynligt at der kommer vand ind, når de laver en grimasse eller på anden måde bruger din ansigtsmimik. Som voksen er det mindre betydeligt, da vi godt kan have dette i baghovedet, når vi snorkler – men børn har stor glæde af denne fordel.

En tredje fordel, der taler for Full Face dykkermasken, er at du kan trække vejret helt normalt gennem både næse og mund. For dig der har meget erfaring med snorkling, er dette måske ikke en nævneværdig fordel, men for nybegyndere og børn er det rart at kunne bruge både næse og mund til vejrtrækning og så giver det en god oplevelse at være under vandet. 

En fjerde fordel er The Dry Top delen snorklen. Vi har vel alle været ved at blive kvalt i en almindelig snorkel, fordi vi fik bøjet hovedet for meget nedad og snorklen blev fyldt med vand på ingen tid. Med Dry Top systemet (læs mere i afsnittet ovenover), er du sikret at der ikke løber vand ind i snorklen. Faktisk kan du dykke ned til 2 meter med en full face snorkelmaske, uden at der kommer vand ind i masken. Du er altså ikke længere afgrænset til kun at ligge i overfladen. 

Ulemper ved en Full face snorkelmaske

Ja, der er ulemper ved en full face snorkelmaske. Den første ulempe er snorkling ofte er første introduktion til dykning og snorkling er en god øvelse i vejrtrækning gennem munden. Præcis som ved dykning med ilt, hvor der anvendes et mundstykke. Full face dykkermasken giver ingen træning i dette.

Den anden ulempe er at du ikke må dykke længere ned end 2 meters dybde. Dette skyldes at du ved 2 meters dybde har brug for at trykudligne og dette gøres normalt ved at klemme på næsen og puste luft ud gennem ørerne. Dette er ikke muligt med en full face dykker maske. 

Er full face snorkelmaske mest for børn?

Det korte svar er nej. En full face maske er både for børn og voksne. Det faktum at den er meget lettere at anvende end en traditionel maske – og at undervandsoplevelsen blivr bedre af bedre udsyn og vertrækning, gør at også voksne anvender full face snorkelmasken. 

LÆS OGSÅ: Full face snorkelmaske til voksne

Full face snorkelmaske størrelse – sådan vælger du den rigtige størrelse Full face maske.

Full face dykkermaskerne fås både i voksenstørrelser og børnstørrelser. Nogle producenter anvender XS, S, M, L, XL systemet, hvor XS er junior eller børnestørrelse. Andre producenter har to størrelser at vælge i mellem. 

Flere børnemasker vurderes at kunne anvendes til langt mindre børn end anbefalingerne. Det kommer nemlig ikke an på alder på barnet, men på størrelsen af hovedet. Og alle masker kommer med elastikremme bagpå, som kan snørres ind. 

Hvis du er usikker og vakler mellem to størrelser af full face snorkelmasker, så kan vi anbefale at vælge den mindste af de 2 størrelser. En snorkelmasker der er for stor i siderne, vil ikke holde tæt.

Sådan måler du ansigt til en full face snorkelmaske 

 

 

snorkelmaske full face størrelse find den rigtige størrelse full face dykkermaske

Mål ansigtet og gå efter en snokelmaske der matcher ansigtet og ikke hvad aldersbetegnelse eller normal størrelse du er i tøj. 

seac libera full face helmaske til snorkling senior full face snorkelmaske til voksne snorkelmaske sort helmaske kvinder

Seac Lebera full face snorkelmaaske til voksne 

Seac Libera snorkelmasken gør det nemt at snorkle. I denne helmaske kan du trække vejret gennem næse og mund som du gør normalt. Libera masken er med en “Dry Top” i toppen af snorklen, der lukker når snoklen kommer under vand.
Det sikrer at der ikke kommer vand ind i masken. Snorkelmasken har et stort 180° graders udsyn, så du får det hele med og så er masken blandt de mindste på markedet. Det betyder at udsyn og oplevelsen er i højsæde. Det unikke design sikrer at der ikke kommer dug i masken og så er Seac Libera masken er med tætningsliste i blød silikone materiale.

XS/S: 10-11.5 cm – S/M: 11.5-12.5 cm – L/XL: over 12.5 cm

Find Seac Lebera her hos Aquashoppen

full face snorkelmaske voksne helmaske dykkermaske til voksne seac unica snorkel maske voksne snorkelmaske orange snorkelmaske pink til voksne

Seac Unica dykkermaske til voksne

Seac Unica snorkelmasken gør det nemt at snorkle. Med denne maske kan du trække vejret gennem næse og mund som du gør normalt. Unica full face snorkling maske til voksne er med en “Dry Top” i toppen af snorklen, der lukker når snorklen kommer under vand. Det sikrer at der ikke kommer vand ind i masken.
Snorkelmasken har et stort 180° graders udsyn, så du får det hele med.
Det unikke design sikrer at der ikke kommer dug i masken. Seac Unica masken er med blød silikone materiale i kanten.

Find Seac Unica her hos Aquashoppen

aqua lung helmaske til dykning voksne full face snorkling maske med smart system

Aqua Lung full face snorkling maske til voksne med SMART system.

Fuld panoramaudsigt: Polycarbonatlinsen giver dig en 180 graders panoramaudsigt. Undgå vand i snorklen – for takket være toppens design undgår du, at der kommer vand ind i snorklen (Dry Top funktionen). Ultra nem justering! Snorkelsættet er udstyret med et hurtigspændbart drejespænde, som giver en meget nem og hurtig justering. Perfekt åndbarhed: Grundet det smarte design får du en perfekt åndbarhed, når du har dette snorkelsæt på.

Str S: 9-12 cm – Str M: 12-14 cm – Str. 13+ cm.

Find Aqua Lung med SMART system her hos Aquashoppen

Find Aqua Lung med SMART system her hos Watery

ocean reef aria classic bedste full face dykker maske til voksne snorkelmaske til voksne testvinder helmaske snorkling til voksne

Ocean Reef Aria Classic full face snorkling maske til voksne. TESTVINDER.

Helmaske maske til snorkling. Masken, fra Ocean Reef, giver dig et 180° stort uforstyrret udsyn. Aria Classic, som masken hedder, er med indbygget snorkel.
Snorklen er med Dry Top, så du undgår vandindtrængning, hvis den kommer under overfladen. Når du ligger og beundrer alle de flotte fisk kan du trække vejret igennem både næse og mund, ganske som du er vent til over vandet.
Med denne helmaske at der aldrig mere dug i masken. Luften i Aria masken cirkulerer rundt, og du undgår derved at masken dugger til og får derfor en god oplevelse.

Str S/M: 10-11.5 cm – Str L/XL: 11.5+ cm (findes også til børn her)

Find Ocean Reef Aria her hos Kingfish

 

ocean reef uno dykkermaske til voksne bedste dykkermaske til voksne bedst i test snorkling maske voksen

Ocean Reef Uno full face snorkling maske til voksne. 

Smart fullface snorkelmaske fra Ocean Reef. Du kan nu vinke farvel til duggende dykkerbriller og vand i snorklen samt undgå kæbetræthed.

Ocean Reef har kort sagt lavet de bedste snorkelmasker du finder på markedet. Uno snorkelmasken lader dig trække vejret med både munden og næsen og selve snorklen forhindrer vand i at trænge ind i masken med det Ocean Reef kalder “Dry Top“. Skulle der alligevel trænge lidt vand ind gennem forseglingen ved huden omkring masken, vil bundventilen i bunden af masken sørge for at lukke vandet ud.

Str S/M: 10-11.5 cm – Str L/XL: 11.5+ cm

Find Ocean Reef Uno her hos Kingfish

 

 

LÆS OGSÅ: Våddragt til til mænd

LÆS OGSÅ: Våddragt til kvinder

LÆS OGSÅ: Rashguard til mænd

LÆS OGSÅ: Rashguard til kvinder

Mere inspiration

badeklar.dk

BADEKLAR.DK kigger på de nyeste trends, når det gælder bademode, vi ser også på kvalitetsbadetøj, badetøj på udsalg og selvfølgelig badetøj der komplimenterer din krop bedst muligt. Alt sammen samlet ét sted og krydret med vejledning og inspiration, så du kan træffe det bedste valg for dig, når det gælder badetøj. Læs for eksempel vores guide til valg af badetøj ud fra din kropsform, eller vaskeguiden, der giver dig 3 gode råd til hvordan du vasker dit badetøj. Se vores store sortiment i butikken og find det bedste badetøj til dig, uanset om det gælder badetøj til en specifik størrelse, badetøj af et bestemt mærke, badetøj med et særligt snit eller mønster. Vi dækker alt fra badedragt til svømmetræning i svømmehallen til bikinien til strandkanten i solens varme. Badeklar.dk opdateres hver dag! Det betyder at du har det sidste nye badetøj fra butikkerne samlet på ét sted. Det betyder også at du ikke går forgæves. Badetøjet fjerenes fra badeklar.dk ligeså snart det ikke længere er tilgængeligt i butikkerne.