Guide: Full face snorkelmaske til voksne

helmask snorkling bedst i test dykkermaske til snorkling helmaske til snorkling testvinder
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Guide til køb af full face snorkel maske

Overvejer du at købe en full face snorkelmaske til voksne? Her får du en omfattende guide til full face maskerne og bud på snorkelmaske full face til voksne. Vi forklarer hvad en full face snorkelmaske er og hvad en full face dykkermaske skal bruges til.

Hvad er en full face snorkelmaske?

Hele verden har taget godt imod den nyere full face dykkermaske, da den for en årrække siden, blev introduceret. Designet af helmasken gør op med – og læser mange af de mindre gode sider, der findes ved snorkling. Man kan sige at helmasken til snorkling, tager snorkling til et helt nyt niveau for mange. Især for børn og nybegyndere og deres introduktion til snorkling og verdenen under havets overflade. 

En full face snorkelmaske er en helmaske, der dækker øjne, næse og mund. Selve snorklen er udformet som med det såkaldte “Dry Top system”. Der sidder en lille bold inde i snorklen, der sørger for at der ikke kommer vand ind, når den øverste del af snorklen kommer under vand. Bolden blokerer og dermed forhindrer vandet i at løbe ind i masken.

Fordele ved full face snorkelmaske

Det smarte ved helmasken er at du kan se meget mere under vandet, end med de traditionelle snorkel masker. De fleste modeller af et 160-180 graders udsyn, i kraft af Full face maskens udformning. Det giver ganske enkelt en større undervandsoplevelse, end ved brug af et almindeligt snorkelsæt.

En anden fordel er at der kommer mindre vand ind i masken. Netop fordi Full face masken dækker hele ansigtet, er det mindre sandsynligt at der kommer vand ind, når de laver en grimasse eller på anden måde bruger din ansigtsmimik. Som voksen er det mindre betydeligt, da vi godt kan have dette i baghovedet, når vi snorkler – men børn har stor glæde af denne fordel.

En tredje fordel, der taler for Full Face dykkermasken, er at du kan trække vejret helt normalt gennem både næse og mund. For dig der har meget erfaring med snorkling, er dette måske ikke en nævneværdig fordel, men for nybegyndere og børn er det rart at kunne bruge både næse og mund til vejrtrækning og så giver det en god oplevelse at være under vandet.

En fjerde fordel er The Dry Top delen snorklen. Vi har vel alle været ved at blive kvalt i en almindelig snorkel, fordi vi fik bøjet hovedet for meget nedad og snorklen blev fyldt med vand på ingen tid. Med Dry Top systemet (læs mere i afsnittet ovenover), er du sikret at der ikke løber vand ind i snorklen. Faktisk kan du dykke ned til 2 meter med en full face snorkelmaske, uden at der kommer vand ind i masken. Du er altså ikke længere afgrænset til kun at ligge i overfladen.

Ulemper ved full face snorkelmaske

Ja, der er ulemper ved en full face snorkelmaske. Den første er snorkling ofte er første introduktion til dykning og snorkling er en god øvelse i vejrtrækning gennem munden, præcis som ved dykning med ilt, hvor der anvendes et mundstykke. Full face dykkermasken giver ingen træning i dette. 

En anden ulempe er at du ikke må dykke længere ned end 2 meters dybde. Dette skyldes at du ved 2 meters dybde har brug for at trykudligne og dette gøres normalt ved at klemme på næsen og puste luft ud gennem ørerne. Dette er ikke muligt med en full face dykkermaske.

Er full face / helmasken mest for børn?

Det korte svar er nej. En full face maske er både for børn og voksne. Det faktum at den er meget lettere at anvende end en traditionel maske – og at undervandsoplevelsen blivr bedre af bedre udsyn og vertrækning, gør at også voksne anvender full face snorkelmasken.

Sådan vælger du den rigtige størrelse af Full Face maske

Full face dykkermaskerne fås både i voksenstørrelser og børnstørrelser. Nogle producenter anvender XS, S, M, L, XL systemet, hvor XS er junior eller børnestørrelse. Andre producenter har to størrelser at vælge i mellem.

Flere børnemasker vurderes at kunne anvendes til langt mindre børn end anbefalingerne. Det kommer nemlig ikke an på alder på barnet, men på størrelsen af hovedet. Og alle masker kommer med elastikremme bagpå, som kan snørres ind.

Hvis du er usikker og vakler mellem to størrelser af full face snorkelmasker, så kan vi anbefale at vælge den mindste af de 2 størrelser. En snorkelmasker der er for stor i siderne, vil ikke holde tæt.

full face snorkel maske størrelsesguide finde den rigtige str full face dykkermaske

Sådan måler du ansigt til full face snorkelmaske

Bemærk at der ikke findes full face snorkelmaske til børn, der måler under 8,5 cm fra næserod til hage. Mål ansigtet og gå efter en snorkelmaske der matcher ansigtet og ikke hvad aldersbetegnelse, der er sat på produktet. Eks.: Jeg har et mindre hovedet end min teenage søn. Jeg kan derfor ikke passe hans M/L full face snorkelmaske – den lækker øjeblikkeligt, hvis jeg skulle bruge den. 

Godt at vide om helmaskerne til snorkling

Der er et par detaljer og overvejelser, du kan og bør gøre, inden du trykker på køb knappen

 1. Pris og kvalitet hænger sammen. Det gør de næsten altid. Billige “made in China” modeller er stive i gummiremmene og komforten er ikke altid den bedste. 
 2. Nogle Full face dykkermasker har mulighed for GoPro / aktionkamera montering. Det kan være et must for nogen og ligegyldigt for andre.
 3. Linsens udforming påvirker synet under vandet og dermed undervandsoplevelsen. En flad maske giver et normalt udsyn, mens en dykkermaske der har en krum udformning, giver et forvrænget udsyn og afstand, kan være sværre at vurdere. 
 4. Nogle helmasker til snorkling har et SMART system. Smart systemet indeholder disse features:
  1. at du ind- og udånder gennem snorklen, det giver mindre luftbobler omkring masken og bedre udsyn
  2. at der er et dobbeltkammer til luften, således at udåndet luft (CO2) ikke blandes med indåndes luft
  3. Bundventil, der tømmer for vand, hvis lidt vand er trængt igennem Dry Top systemet i toppen.

Bud på full face til voksne

fullface snorkelmaske full face dykkermaske til voksne Ocean Reef Uno snorkelmaske
OCEAN ReEF uno full face dykkermaske

Ocean Reef er mærket der er kendt for at være det bedste på markedet, når det kommer til full face masker. Ocean Reef har lavet de bedste snorkelmasker på markedet. “Uno” snorkelmasken lader dig trække vejret med både munden og næsen og selve snorklen forhindrer vand i at trænge ind i masken med det Ocean Reef kalder “Dry Top“. Skulle der alligevel trænge lidt vand ind gennem forseglingen ved huden omkring masken, vil bundventilen i bunden af masken sørge for at lukke vandet ud. En genial full face maske til voksne!

Find Full Face masken hos Kingfish

eller

Find Full Face masken hos Diving2000

 

OCEAN ReEF Aria full face dykkermaske

Ocean Reef er mærket der er kendt for at være det bedste på markedet, når det kommer til full face masker. Ocean Reef har lavet de bedste snorkelmasker på markedet. Sig farvel til træthed i kæben, duggende masker og vand i snorklen! “Aria” full face snorkelmaske lader dig trække vejret gennem næsen og munden, mens dens dry top forhindrer vand i at komme ind gennem snorklen. Den automatiske ventil i bunden af masken sørger for at lukke evt. vand ud. Se mere og se størrelsesguide hos Kingfish.

Find Full Face masken hos Kingfish

eller

Find Full Face masken hos Diving2000

Ocean Reef Aria QR+ snorkelmaske luksus full face dykkermaske full face snorkel maske til voksne luksus
OCEAN ReEF Aria QR+ full face dykkermaske

Ocean Reef er mærket der er kendt for at være det bedste på markedet, når det kommer til full face masker. Ocean Reef har lavet de bedste snorkelmasker på markedet. Dette er Ocean Reefs bedste full face dykkermaske! 

Denne model er identisk med Ocean Reef, men med QR+ som består af 2 ekstra fordele:

 • Full face masken har fået nye stropper, der måde er blevet mere komfortable, men også mere sikker. Der er tilføjet et smart quick-release system, så du hurtigere kan få snorkelmasken af og på. 
 • Med en snorkelmaske, får du det optimale synsfelt under vandet. Hold øje med fisken der smutter om hjørnet, gennem din øjenkrog og kig ned langs din egen krop, med det dybe synsfelt. Kort sagt, er en snorkelmaske ret ideel, til dig der vil have det hele med.

Bemærk det er muligt at montere undervandskamera på full face dykkermasken. Se mere og se størrelsesguide hos Kingfish.

Find Full Face masken hos Kingfish

eller

Find Full Face masken hos Diving2000

aqua lung full face snorkelmaske
AQUA LUNG full face Snorkelmaske

Med dette Aqua Lung Smart Full face har du mulighed for at begive dig ud på nogle helt nye eventyr på havet. Det giver dig mulighed for at dykke på samme niveau som erfarne dykkere.

Elsker du at dykke, og har du brug for et snorkel sæt, der tager din dykning til helt nye niveauer, kan du med fordel købe lige netop dette snorkelsæt. Det er designet til at dække hele dit ansigt, og så har det en meget behagelig pasform. 

Findes i tre størrelser til voksne.

Find Full Face masken hos Watery

MERE INSPIRATION

BADEKLAR.DK

kigger på de nyeste trends, når det gælder bademode. Vi ser også på kvalitetsbadetøj, badetøj på udsalg og selvfølgelig badetøj der komplimenterer din krop bedst muligt.

Alt sammen samlet ét sted! Krydret med vejledning og inspiration, så du kan træffe det bedste valg for dig, når det gælder badetøj.

Læs for eksempel vores guide til valg af badetøj ud fra din kropsform, eller vaskeguiden, der giver dig 3 gode råd til hvordan du vasker dit badetøj.

Vi dækker alt fra badedragt til svømmetræning i svømmehallen til bikinien til strandkanten i solens varme – uanset om det gælder badetøj til baby, til børn, til gravide, til plus size, til mænd eller kvinder.

Badeklar.dk opdateres hver dag! Det betyder at du har det sidste nye badetøj fra butikkerne samlet på ét sted. Det betyder også at du ikke går forgæves. Badetøjet fjerenes fra badeklar.dk ligeså snart det ikke længere er tilgængeligt i butikkerne.