Det er muligt at forlænge badetøjets liv, ved at vaske til det korrekt. Vi giver dig 3 gode råd til vask af badetøj.

Er strandsæsonen og sommeren nær? Eller skal du til sol og varme i den kolde vintertid? Uanset hvornår du skal bruge dit badetøj, er det vigtigt at du vasker det korrekt efter brug. På den måde er badetøjet også klar til brug næste gang du skal bruge det. Her finder du guide til vask af badetøj.

Det er vigtigt at du vasker dit badetøj HVER GANG du har brugt det

Også selvom du ikke har været i vandet. Det skal du, hvis du har brugt solcreme. Din solcreme kan indeholde ingredienser der skader badetøjet. Det er ingredienser der skader materialet og nedbryder stoffet, så det bliver tyndt, slapt og mindre elastisk. Mindre ”farlige” solcreme ingredienser danner gullige pletter, hvis badetøjet ikke vaskes efter brug. En anden grund til at vaske badetøjet efter brug, gælder særligt hvis du har været i pool eller bassin med klorholdigt vand. Klor er mere barskt for badetøjsstof end saltvand. Klorvand kan så stærke farver til at falme hurtigt.

Vask ikke dit badetøj i vaskemaskinen

Det bedste resultat opnår du ved at vaske dit badetøj i hånden. Brug vaskemiddel til skånevask, til sarte materialer eller vaskemiddel til beskytter farverne i tøjet. Hvis du ikke har vaskemiddel ved hånden, så kan lys eddike også anvendes. Eddike dræbr også bakterier og rengører dit badetøj på en skånsom måde. Er du på ferie og langt fra både vaskepulver og eddike, så sørg for at skylle badetøjet hver dag efter brug.
Bemærk at mænds badeshort sagtens kan vaskes i vaskemaskinen, da de ikke indeholder, nær så meget spandax.

Sådan vasker du badetøjet

Badetøj skal helst vaskes i hånden og i koldt vand. Læg badetøjet i blød i ca 30 minutter og skyl efter – også med koldt vand. Vrid badetøjet meget forsigtigt og lad det tørre liggende, f.eks. ovenpå vasketøjsstativet, så der kan komme luft til stoffet, både oppefra og nedefra. Tørre i tørretumbler er no-go. Tørretumbleren ødelægger elasticiteten i spandex materialet.

badeklar badetøj efter kropsform badetøj efter kropstype