Våddragt til kvinder

våddragt kvinder vådddragt til kvinder våddragt med lange ben heldragt badetøj sort våddragt feminin våddragt

Overvejer du at købe en våddragt? Her får du en omfattende guide til våddragter og bud på våddragt til kvinder. Vi forklarer hvad en våddragt er og hvorfor du skal bære en våddragt. 

Vidste du at der er forskellige typer våddragter? Det er dér! Vi lærer dig forskellene. 

Hvordan fungerer våddragter?

Det er dragtens teknologiske design, der er med til at gøre en våddragt til noget helt specielt i forhold til almindeligt badetøj. En våddragt er lavet af det materiale, der hedder neopren. Neopren består af et materiale, som har en nærmest gummiagtig og luftig følelse, når man rør ved det.

Det skyldes, at neoprenen er fyldt med en masse bittesmå luftbobler, som gør materialet meget isolerende. En våddragt giver dig termisk beskyttelse, mens du bruger din krop som varmekilde. Våddragten holder på varmen fra din krop. På den måde kommer du ikke til at fryse, hvis du iklæder dig en våddragt. 

Derudover er de små luftbobler i neoprenen også med til at skabe en opdrift i dragten, hvilket også vil gøre det nemmere for dig at svømme. Du ligger højere i vandet, når du har en våddragt på, end hvis du ikke har.

Det er en misforståelse af våddragten holder dig tør – det gør den ikke. Den tager lidt vand ind, som opvarmes af din krop. Derfor må du ikke forvente at den holder dig tør. 

Tykkelse på våddragter – hvad betyder tallene?

Er du inde i våddragt terminologien, så har du helt styr på hvad en 5/3 våddragt, en spring våddragt eller long-john våddragt er. Er du ikke inden i disse udtryk, så læs med her. 

Lad os starte med tallene. “X/Y” står for antallet af mm tykkelse på våddragten. X (det første tal, står for tykkelse omkring torso, mens Y står for tykkelse på arme og ben. 

Jo flere mm, jo mere holder våddragten dig varm. Tænker du at du så bare skal have en tyk våddragt? En tyk våddragt er til koldt vand – bemærk at den er ulidelig i varmere vand, da du kan ende med at blive overophedet. Lidt ligesom en varm vinterjakke på en sommerdag.

Hvis vandet er under 9 grader: 4-7 mm (sørg for at tilføje en hætte)

Hvis vandet er 9-12 grader: 3-6 mm

Hvis vandet er 12-15 grader: 2-4 mm 

Hvis vandet er 15-19 grader 2-3 mm

 

Tænker du nu at du ikke lige havde tænkt at investere i mere end én våddragt? Det behøver du heller ikke. Start med en der passer til forår/efterårsvand. Det er trods alt kun de hardcore sportudøvere, da dyrker vandsport om vinteren.

Når du vælger våddragt så tænk over om du er en frosenpind og husk at du kan tilføje en rashguard (langærmet bade/ro-trøje) indenunder. Du skal også tænke over hvilke vandsport du skal bruge din våddragt til. Er det en vandsport hvor pulsen er oppe og eller ligger du mere stille i vandet (som ved undervandsjagt)? Eller er det en sport hvor du ikke er så meget i vandet (som f.eks. SUP standup paddle)

Hvad er en Long John våd dragt?

Long John er betegnelsen for lange underbukser og det er lidt det samme i våddragtsterminologi. En Long John våddragt har lange ben, men er uden ærmer. Og så findes de også i en kort udgave (våddragt med korte ben, uden ærmer). Og eendelig findes de også til kvinder. Disse våddragter har fået tilnavnet Long Jane, i stedet for. Det du skal vide om Long John og Long Jane våddragterne er at de ofte laves i 2-3 mms tykkelse. De er til varmere vand og varme årstider.

Hvad er en forårsvåddragt?

En forårsvåddragt er typisk en våddragt med kort ben og korte ærmer (ikke ærmeløs som Long John). De kan også findes med lange ben og korte ærmer. Som navnet fortæller, så er de til varmere vand og derfor laves de i 1,5-3 mms tykkelse. 

Ekstra udstyr til våddragten

Der findes en væld af ekstra udstyr, som kun er relevant hvis du føler for det eller hvis det virker oplagt i forhold til din sport. F.eks. sko, handsker og hætte. Ingen af disse dele er særlig attravtive for dig der SUP padler, men kan være oplagt til dykkere. 

Våddragter til mænd og kvinder

Der er forskel på våddragter til mænd og kvinder. Det er der af den simple grund at vores anatomi er forskellig og da våddragten skal sidde tæt (ikke stramt), er det vigtigt at kvinder bruger våddragt til kvinder og mænd bruger neopren til mænd. 

Er du blevet klogere på model, tykkelse og anvendelse af våddragt?

Våddragt til kvinder

Nedenfor har vi samlet et udpluk af våddragter til kvinder, både forårsvåddragter, Long Jans og klassiske våddragter med lange ben og lange arme. 

forårsvåddragt sommer våddragt våddragt uden ben feminin våddragt til kvinder
 1. Hurley våddragt i feminine farver og snit. 2 mm. Find den her
 2. Sort elegant sommervåddragt i 2 mm neopren fra Rip Curl. Find den her
 3. Marineblå våddragt til kvinder med fint mønster fra Rip Curl. Find den her 
våddragt kvinder vådddragt til kvinder våddragt med lange ben heldragt badetøj sort våddragt feminin våddragt
 1. Sort klassisk Rip Curl 4/3 våddragt i god kvalitet. Find den her
 2. Ekstrem feminin våddragt til dig der gerne vil se godt ud i og på vandet. Roxy 3/2. Find den her
 3. Roxy feminin og prisvenlig våddragt 3/2. Find den her
Long Jane våddragt uden ærmer våddragt til kvinder
 1. Long Jane surf våddragt i 1,5 mm neopren fra Roxy. Find den her
 2. Sort hel våddragt til kvinder fra Billabong i 4/3 mm. Find den her
 3. Long Jane sort vårddragt fra Roxy i 1,5 mm. Find den her
våddragt til kvinder roxy våddragt billabong våddragt til kvinder Rip Curly våddragt dame
 1. ION våddragt 4/3 til kvinder Find den her
 2. Billabong “Salty Dayz” i 3/2 mm. Find den her
 3. O’Neill våddragt i 4/3 neopren. Find den her

Endnu flere våddragter findes her

Hos Marineudstyr.dk

Hos Watery.dk

 

LÆS OGSÅ: Våddragt til mænd

LÆS OGSÅ: Rashguard til kvinder

 

Mere inspiration

badeklar.dk

BADEKLAR.DK kigger på de nyeste trends, når det gælder bademode, vi ser også på kvalitetsbadetøj, badetøj på udsalg og selvfølgelig badetøj der komplimenterer din krop bedst muligt. Alt sammen samlet ét sted og krydret med vejledning og inspiration, så du kan træffe det bedste valg for dig, når det gælder badetøj. Læs for eksempel vores guide til valg af badetøj ud fra din kropsform, eller vaskeguiden, der giver dig 3 gode råd til hvordan du vasker dit badetøj. Se vores store sortiment i butikken og find det bedste badetøj til dig, uanset om det gælder badetøj til en specifik størrelse, badetøj af et bestemt mærke, badetøj med et særligt snit eller mønster. Vi dækker alt fra badedragt til svømmetræning i svømmehallen til bikinien til strandkanten i solens varme. Badeklar.dk opdateres hver dag! Det betyder at du har det sidste nye badetøj fra butikkerne samlet på ét sted. Det betyder også at du ikke går forgæves. Badetøjet fjerenes fra badeklar.dk ligeså snart det ikke længere er tilgængeligt i butikkerne.