Våddragt til kvinder

våddragt kvinder vådddragt til kvinder våddragt med lange ben heldragt badetøj sort våddragt feminin våddragt
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Overvejer du at købe en våddragt? Her får du en omfattende guide til våddragter og bud på våddragt til kvinder. Vi forklarer hvad en våddragt er og hvorfor du skal bære en våddragt. 

Vidste du at der er forskellige typer våddragter? Det er dér! Vi lærer dig forskellene. 

Hvordan fungerer våddragter?

Det er dragtens teknologiske design, der er med til at gøre en våddragt til noget helt specielt i forhold til almindeligt badetøj. En våddragt er lavet af det materiale, der hedder neopren. Neopren består af et materiale, som har en nærmest gummiagtig og luftig følelse, når man rør ved det.

Det skyldes, at neoprenen er fyldt med en masse bittesmå luftbobler, som gør materialet meget isolerende. En våddragt giver dig termisk beskyttelse, mens du bruger din krop som varmekilde. Våddragten holder på varmen fra din krop. På den måde kommer du ikke til at fryse, hvis du iklæder dig en våddragt. 

Derudover er de små luftbobler i neoprenen også med til at skabe en opdrift i dragten, hvilket også vil gøre det nemmere for dig at svømme. Du ligger højere i vandet, når du har en våddragt på, end hvis du ikke har.

Det er en misforståelse af våddragten holder dig tør – det gør den ikke. Den tager lidt vand ind, som opvarmes af din krop. Derfor må du ikke forvente at den holder dig tør. 

Tykkelse på våddragter – hvad betyder tallene?

Er du inde i våddragt terminologien, så har du helt styr på hvad en 5/3 våddragt, en spring våddragt eller long-john våddragt er. Er du ikke inden i disse udtryk, så læs med her. 

Lad os starte med tallene. “X/Y” står for antallet af mm tykkelse på våddragten. X (det første tal, står for tykkelse omkring torso, mens Y står for tykkelse på arme og ben. 

Jo flere mm, jo mere holder våddragten dig varm. Tænker du at du så bare skal have en tyk våddragt? En tyk våddragt er til koldt vand – bemærk at den er ulidelig i varmere vand, da du kan ende med at blive overophedet. Lidt ligesom en varm vinterjakke på en sommerdag.

Hvis vandet er under 9 grader: 4-7 mm (sørg for at tilføje en hætte)

Hvis vandet er 9-12 grader: 3-6 mm

Hvis vandet er 12-15 grader: 2-4 mm 

Hvis vandet er 15-19 grader 2-3 mm

 

Tænker du nu at du ikke lige havde tænkt at investere i mere end én våddragt? Det behøver du heller ikke. Start med en der passer til forår/efterårsvand. Det er trods alt kun de hardcore sportudøvere, da dyrker vandsport om vinteren.

Når du vælger våddragt så tænk over om du er en frosenpind og husk at du kan tilføje en rashguard (langærmet bade/ro-trøje) indenunder. Du skal også tænke over hvilke vandsport du skal bruge din våddragt til. Er det en vandsport hvor pulsen er oppe og eller ligger du mere stille i vandet (som ved undervandsjagt)? Eller er det en sport hvor du ikke er så meget i vandet (som f.eks. SUP standup paddle)

Hvad er en Long John våd dragt?

Long John er betegnelsen for lange underbukser og det er lidt det samme i våddragtsterminologi. En Long John våddragt har lange ben, men er uden ærmer. Og så findes de også i en kort udgave (våddragt med korte ben, uden ærmer). Og eendelig findes de også til kvinder. Disse våddragter har fået tilnavnet Long Jane, i stedet for. Det du skal vide om Long John og Long Jane våddragterne er at de ofte laves i 2-3 mms tykkelse. De er til varmere vand og varme årstider.

Hvad er en forårsvåddragt?

En forårsvåddragt er typisk en våddragt med kort ben og korte ærmer (ikke ærmeløs som Long John). De kan også findes med lange ben og korte ærmer. Som navnet fortæller, så er de til varmere vand og derfor laves de i 1,5-3 mms tykkelse. 

Ekstra udstyr til våddragten

Der findes en væld af ekstra udstyr, som kun er relevant hvis du føler for det eller hvis det virker oplagt i forhold til din sport. F.eks. sko, handsker og hætte. Ingen af disse dele er særlig attravtive for dig der SUP padler, men kan være oplagt til dykkere. 

Våddragter til mænd og kvinder

Der er forskel på våddragter til mænd og kvinder. Det er der af den simple grund at vores anatomi er forskellig og da våddragten skal sidde tæt (ikke stramt), er det vigtigt at kvinder bruger våddragt til kvinder og mænd bruger neopren til mænd. 

Er du blevet klogere på model, tykkelse og anvendelse af våddragt?

Våddragt til kvinder

Nedenfor har vi samlet et udpluk af våddragter til kvinder, både forårsvåddragter, Long Jans og klassiske våddragter med lange ben og lange arme. 

Endnu flere våddragter findes her

Hos Marineudstyr.dk

Hos Watery.dk

 

LÆS OGSÅ: Våddragt til mænd

våddragt kvinder våddragt dame tilbud orca open water 2021

Orca open water core våddragt til kvinder

Våddragt til kvinder med et super fedt design primært i sort og skarp orange farve på ærmerne, langs siden af ryggen og bag på benene. Farverne på denne våddragt er nøje udvalgt, da den sørger for at du er synlig i vandet så du kan føle dig helt sikker når du svømmer open water.

Udover våddragtens fokus på design, har de ligeledes haft fokus på materialerne og den er derfor lavet af 2.0-2.5 mm Yamamoto neopren – udvundet af kalksten. Dette betyder helt simpelt at dragten er fleksibel samt holder dig varm.

Med denne dragt kan du svømme længere tid i åben-vand uden at gå på kompromis med sikkerheden.

2-2½ mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

våddragt til kvinder billig våddragt 3 mm våddragt dame open water sort våddragt

watery open water våddragt til kvinder

Våddragt til kvinder i 3 mm i tykkelsen. I denne våddragt til kvinder får du en optimal kombination af fleksibilitet og varme. Våddragten er fremstillet i termisk neopren som har en høj strækbarhed. Det faktum at den er termisk garanterer at du oplever øget varmebeholdning sammenlignet med andre dragter i samme tykkelse, hvilket bidrager til at du kan holde varmen, selv om vinteren.

Ydeevnen i forhold til svømning i åbent vand har været en af Waterys fokusområder, hvorfor dragten har en pasform som mange triatleter og åbent vands svømmere kan nikke genkendende til. Dette kombineret med øget fleksibilitet omkring armene der gør at din bevægelsesfrihed forøges. 

3 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

IST våddragt 3 mm kvinder våddragt med korte ben dame

IST våddragt til kvinder med korte ben

 En lækker våddragt med korte ben til kvinder, der godt kan lide at bevæge sig frit i vandet.

Denne våddragt giver en sikker pasform, Derudover giver våddragten en skridsikker forstærkning på skulderområdet, for at øge dragtens holdbarhed. Da der ofte oplevelse slitage på det område, grundet redningsvest mm. 

Dragten er en all-over en rigtig god dragt, især god til vandsport.

3 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

våddragt til kvinder tilbud TYR Hurricane kvinde

TYR våddragt til kvinder

 En lækker våddragt til kvinder fra TYR. TYR’s Hurricane C1 dragt fås i flere størrelser fra Small og op til Medium/Large. Den sidder, som den skal, og den yder den beskyttelse, som du kan forvente af et kvalitetsprodukt

Det særlige ved Hurricane C1 fra TYR. Designet er ret enkelt og flot. Dragten er sort med hvid påskrift. Ærmerne og benene er helt lange, og pasformen er super god, tæt og fleksibel.

1-5 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

IST våddragt til kvinder til svømning og dykning

 Denne vådragt er 3 mm tyk og er udstyret med strech paneler ved henholdsvis armhule, knæ og nedre ryg, således at dragten er fleksibel.

Dragten benyttes oftest i tempereret eller varmt vand grundet dens tykkelse og er dermed ideel til generel ophold i vandet eller til dykning. Dertil er dragten udstyret med special mønster på skuldre og bryst som giver ekstra holdbarhed ved benyttelse af BCD (afbalanceringsvest).

3 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

KORT våddragt til kvinder – fra zone3

 Denne våddragt minder meget om Evolution modellen. Den er dog en del billigere, men kan næsten det samme. Dette er blevet muligt, da materialer er med lavere med lidt fleksibilitet , men uden at gå på kompromis med funktionaliteten.

Dragten er lavet med højstrækkede 2 mm skulderpaneler der giver fleksibilitet og synlighed. Speedflo stof på den forreste bryst der reducere modstand gennem vandet. Ærmerne er lavet med 2 mm neopren, der giver stor bevægelsesfrihed. Benet et lavet i Gator Fabric der giver en stor holdbarhed, selv ved svømning i robust terræn. 

2 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

Zone-3-Evolution-Swim-Rum-2020-Kort-vaddragt-_Sortlillaorange_---Dame våddragt

våddragt til kvinder – fra zone3

Våddragten er lavet i op til 5 mm neopren. Ved skuldre og arm paneler er den lavet med 1,5 mm Yamamoto neopren. Dette giver dig super meget fleksibilitet i dragten. Ved ryg og sidepaneler er den lavet med 5mm. På benet er de lavet med 2mm. Dette giver dig rig mulighed for at kunne bevæge dig optimalt. 

Våddragten er også lavet med en lynlås. Dette sørger for at dragten er super nem at komme i. Udover at den er nem at komme i, giver lynlåsen også åndbarhed og giver dig mulighed for at kontrollere temperaturen. Så hvis man får det for varmt i vandet har man mulighed for at kunne lyne op og blive kølet ned.

5 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

squbapro våddragt til kvinder våddragt med hætte dame våddragt

våddragt med hætte til kvinder

Lækker våddragt fra Scubapro. Den er på hele 7 mm, og kan i selskab med en shorty eller en vest, holde dig varm hele året.
Oneflex er udviklet med en smart front lynlås, der gør det super nemt selv at tage dragten af og på. Der er ekstra beskyttelse på knæene.

7 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Diving 2000

 

squba vest våddragt kort model kvinder

KORT våddragt – SCUBAPRO vest

Oneflex fra Scubapro er en flot vest, på hele 5 mm. Den er udstyret med en front lynlås, så det er super nemt at tage den af og på. Vesten kan eventuelt kombineres med en Oneflex 7 mm heldragt for at opnå maksimal varme i vandet.

5 mm våddragt til kvinder

-> Find våddragten her hos Watery

 

Mere inspiration

badeklar.dk

BADEKLAR.DK kigger på de nyeste trends, når det gælder bademode, vi ser også på kvalitetsbadetøj, badetøj på udsalg og selvfølgelig badetøj der komplimenterer din krop bedst muligt. Alt sammen samlet ét sted og krydret med vejledning og inspiration, så du kan træffe det bedste valg for dig, når det gælder badetøj. Læs for eksempel vores guide til valg af badetøj ud fra din kropsform, eller vaskeguiden, der giver dig 3 gode råd til hvordan du vasker dit badetøj.

Vi dækker alt fra badedragt til svømmetræning i svømmehallen til bikinien til strandkanten i solens varme. Badeklar.dk opdateres hver dag! Det betyder at du har det sidste nye badetøj fra butikkerne samlet på ét sted. Det betyder også at du ikke går forgæves. Badetøjet fjerenes fra badeklar.dk ligeså snart det ikke længere er tilgængeligt i butikkerne.