Våddragt til mænd

våddragt til mand våddragt til mænd neoprendragt voksne
ARTIKLEN INDEHOLDER REKLAMELINKS

Overvejer du at købe en våddragt? Her får du en omfattende guide til våddragter og bud på våddragt til mænd. Vi forklarer hvad en våddragt er og hvorfor du skal bære en våddragt. 

Vidste du at der er forskellige typer våddragter? Det er dér! Vi lærer dig forskellene. 

Hvordan fungerer våddragter?

Det er dragtens teknologiske design, der er med til at gøre en våddragt til noget helt specielt i forhold til almindeligt badetøj. En våddragt er lavet af det materiale, der hedder neopren. Neopren består af et materiale, som har en nærmest gummiagtig og luftig følelse, når man rør ved det.

Det skyldes, at neoprenen er fyldt med en masse bittesmå luftbobler, som gør materialet meget isolerende. En våddragt giver dig termisk beskyttelse, mens du bruger din krop som varmekilde. Våddragten holder på varmen fra din krop. På den måde kommer du ikke til at fryse, hvis du iklæder dig en våddragt. 

Derudover er de små luftbobler i neoprenen også med til at skabe en opdrift i dragten, hvilket også vil gøre det nemmere for dig at svømme. Du ligger højere i vandet, når du har en våddragt på, end hvis du ikke har.

Det er en misforståelse af våddragten holder dig tør – det gør den ikke. Den tager lidt vand ind, som opvarmes af din krop. Derfor må du ikke forvente at den holder dig tør. 

Tykkelse på våddragter – hvad betyder tallene?

Er du inde i våddragt terminologien, så har du helt styr på hvad en 5/3 våddragt, en spring våddragt eller long-john våddragt er. Er du ikke inden i disse udtryk, så læs med her. 

Lad os starte med tallene. “X/Y” står for antallet af mm tykkelse på våddragten. X (det første tal, står for tykkelse omkring torso, mens Y står for tykkelse på arme og ben. 

Jo flere mm, jo mere holder våddragten dig varm. Tænker du at du så bare skal have en tyk våddragt? En tyk våddragt er til koldt vand – bemærk at den er ulidelig i varmere vand, da du kan ende med at blive overophedet. Lidt ligesom en varm vinterjakke på en sommerdag.

Hvis vandet er under 9 grader: 4-7 mm (sørg for at tilføje en hætte)

Hvis vandet er 9-12 grader: 3-6 mm

Hvis vandet er 12-15 grader: 2-4 mm 

Hvis vandet er 15-19 grader 2-3 mm

 

Tænker du nu at du ikke lige havde tænkt at investere i mere end én våddragt? Det behøver du heller ikke. Start med en der passer til forår/efterårsvand. Det er trods alt kun de hardcore sportudøvere, da dyrker vandsport om vinteren.

Overvejelser inden køb af våddragt

Når du vælger våddragt så tænk over om du er en frosenpind og husk at du kan tilføje en rashguard (langærmet bade/ro-trøje) indenunder. Du skal også tænke over hvilke vandsport du skal bruge din våddragt til. Er det en vandsport hvor pulsen er oppe og eller ligger du mere stille i vandet (som ved undervandsjagt)? Eller er det en sport hvor du ikke er så meget i vandet (som f.eks. SUP standup paddle)

Hvad er en Long John våd dragt?

Long John er betegnelsen for lange underbukser og det er lidt det samme i våddragtsterminologi. En Long John våddragt har lange ben, men er uden ærmer. Og så findes de også i en kort udgave (våddragt med korte ben, uden ærmer). Og eendelig findes de også til kvinder. Disse våddragter har fået tilnavnet Long Jane, i stedet for. Det du skal vide om Long John og Long Jane våddragterne er at de ofte laves i 2-3 mms tykkelse. De er til varmere vand og varme årstider.

Hvad er en forårsvåddragt?

En forårsvåddragt er typisk en våddragt med kort ben og korte ærmer (ikke ærmeløs som Long John). De kan også findes med lange ben og korte ærmer. Som navnet fortæller, så er de til varmere vand og derfor laves de i 1,5-3 mms tykkelse. 

Ekstra udstyr til våddragten

Der findes en væld af ekstra udstyr, som kun er relevant hvis du føler for det eller hvis det virker oplagt i forhold til din sport. F.eks. sko, handsker og hætte. Ingen af disse dele er særlig attravtive for dig der SUP padler, men kan være oplagt til dykkere. 

Våddragter til mænd og kvinder

Der er forskel på våddragter til mænd og kvinder. Det er der af den simple grund at vores anatomi er forskellig og da våddragten skal sidde tæt (ikke stramt), er det vigtigt at kvinder bruger våddragt til kvinder og mænd bruger neopren til mænd. 

Er du blevet klogere på model, tykkelse og anvendelse af våddragt?

Våddragt til mænd

Nedenfor har vi samlet et udpluk af våddragter til mænd af forskellige mærker, prisklasser og typer. 

OrcaOpenWaterCore til mænd våddragt til herre våddragt 3 mm våddragt 5 mm badeklar

ORCA våddragt til mænd

 Våddragt med genialt design i primært i sort og skarp orange farve på ærmerne, langs siden af ryggen og bag på benene. Farverne på denne våddragt er nøje udvalgt, da den orange farve gør at du er synlig i vandet.

Udover dragtens fokus på design, har Orca ligeledes stort fokus på materialerne. Orca våddragt til herrer er bygget af Yamamoto neopren. Dette betyder helt simpelt at dragten er fleksibel samt holder dig varm.

Med denne dragt kan du svømme længere tid i åben-vand uden at gå på kompromis med sikkerheden. En oplagt våddragt til dig der svømmer open water, surfer eller SUP padler i forår og efterår. 

Tykkelse: 2-5 mm

Find våddragten hos Watery

ORCA våddragt med opdrift

 Våddragt med ekstra opdrift er en våddragt til nye i Open Water eller til alle der ønsker ekstra opdrift. Den ekstra opdrift betyder at du flyder nemmere til overfladen, samtidig med at dragten stadig er fleksibel.

Dragten indeeholder 5 mm tyk neopren omkring hofte og ben og 2 mm Yamamoto neopren omkring panelerne ved skuldre og arme. Det gør den nemmere at bevæge sig i. 

 En bonus er at der er SCS belægning som mindsker frktion og forøger din hastighed i vandet.

Med denne dragt kan du svømme længere tid i åben-vand uden at gå på kompromis med sikkerheden. En oplagt våddragt til dig der svømmer open water, surfer eller SUP padler i forår og efterår. 

Tykkelse: 2-5 mm

Find våddragten hos Watery

zone3 våddragt til mænd våddragt 2021 vådedragt til openwater

zone3 våddragt til øvede og nybegyndere

Med denne dragt kan du svømme hurtigere, holde varmen og spare på energien. Dertil er dragten nem at komme ind og ud af.

Dragten er lavet med super fleksible skuldrepaneler samt en tilpasset krave så du har den bedste pasform og bevægelighed. Dragten er lavet i ZONE3’s egen “SpeedFlo” materiale som sikrer at vandmodstanden i høj grad mindskes, så kan du svømme hurtigere end du har gjort før.

Tykkelse: 2-4 mm

Find våddragten hos Watery

IST våddragt til dykning – CHECK PRISEN

Dragten benyttes oftest i tempereret eller varmt vand grundet dens tykkelse og er dermed ideel til generel ophold i vandet eller til dykning. Dertil er dragten udstyret med special mønster på skuldre og bryst som giver ekstra holdbarhed ved benyttelse af BCD (afbalanceringsvest).

Da den er beregnet til dykning, opleves dragten ligeledes mindre fleksibel sammenlignet med dragter beregnet direkte til svømning. På trods af dette, er den dog komfortabel at have på samtidig med at den er fleksibel

Tykkelse: 3 mm

Find våddragten hos Watery

ZONE3 våddragt – 5 mm

Denne våddragt fra Zone3 er den ultimative våddragt til dig der ønsker høj kvalitet. Den er lavet i farverne sort og blå. Den er lavet til mænd, og findes i mange forskellige størrelser, så du kan finde den helt rigtige pasform til dig.

Vision våddragten er lavet med samme omhug, materiale og designs som andre top modeller. Dog er prisen langt mere overkommelig, uden at gå ned på kvaliteten. 

Bemærk lynlås foran og bagpå – nem at komme ned i.

Tykkelse: 5 mm

Find våddragten hos Watery

IST våddragt – shorty model

En lækker våddragt til ham der godt kan lide at bevæge sig frit i vandet eller til vandsport.

Denne våddragt giver en sikker pasform, sommer passer til størstedelen.

Derudover giver dragten en skridsikker forstærkning på skulderområdet, for at øge dragtens holdbarhed. Da der ofte oplevelse slitage på det område, grundet redningsvest mm. 

Dragten er en all-over en rigtig god dragt, især god til vandsport.

Tykkelse: 3 mm

Find våddragten hos Watery

zone3 våddragt – shorty model

Zone3 våddragten er lavet i farverne sort og gul. Den er super god til nye åbent vand svømmere og triatleter. Den er lavet til mænd og findes i mange forskellige størrelser.

Dragten er lavet med højstrækkede 2 mm skulderpaneler der giver fleksibilitet og synlighed. Speedflo stof på den forreste bryst der reducere modstand gennem vandet. Ærmerne er lavet med 2 mm neopren, der giver stor bevægelsesfrihed. Benet et lavet i Gator Fabric der giver en stor holdbarhed, selv ved svømning i robust terræn. 

Tykkelse: 2 mm

Find våddragten hos Watery

zone3 evolution våddragt – kort model

Denne våddragt fra Zone er lavet i 3 farver; sort, blå og orange. Det er en super god våddragt med korte ben, der kan bruges af både øvede og nye svømmere. Den er lavet til Mænd, i mange forskellige størrelser.

Dragten er lavet i op til 5 mm neopren. Ved skuldre og arm paneler er den lavet med 1,5mm Yamamoto neopren. Dette giver dig super meget fleksibilitet i dragten. Ved ryg og sidepaneler er den lavet med 5mm. På benet er de lavet med 2mm. Dette giver dig rig mulighed for at kunne bevæge dig optimalt. 

Oplagt våddragt til triatleter

Tykkelse: 2-5 mm

Find våddragten hos Watery

definition_7mm våddragt 7 mm herre våddragt til dykning våddragt vinter squbapro våddragt mand

SQUBAPRO våddragt – 7 mm – til dykning

Scubapro’s Definition 7 Hooded FrontZip semi-dry dragt er en top-moderne koldtvands dragt, spækket med funktioner der gør din dykning behagelig. 

Et både tykt og fleksibelt materiale, der øger varmeeffekt samt bevægeligheden. Den påmonterede hætte giver behagelig varme på hovede og hals, og minimere antallet af samlinger, da der ikke skal bruges en løs hætte. Over brystet af dragten findes en robust YKK lynlås der løber fra overarm til overarm. Lynlåsen kan let benyttes, åbnes og lukkes af brugeren selv. Under lynlåsen findes et ekstra lag af neopren, der forhindre vandet i at finde vej direkte til brystet via lynlåsen. 

Den super komfortable Plush inderside er både varm og blød. Tilligemed sikre manchetter i arme og ben, et minimalt vand-flow i dragten. Dragten er desuden forret ekstra på ryggen, for at dykkeren ikke mærker trykket fra flasken. 

Tykkelse: 7 mm

Find våddragten hos Diving2000

jobe fs yokun våddragt til mænd våddragt til mand

JOBe fs yokun våddragt

Yukon våddragt fra Jobe er en  5/3 mm våddragt kan anvendes på de meget kolde dage og dermed forlænge sæsonen med køllige forårs og eftersdage. Det inderste lag i dragten er udført i vandafvisende termo materiale, der sørger for at lede vandet væk fra huden, så du er sikret en tør og varm fornemmelse. Der er beskyttelsesbelægning på knæene og lynlås på brystet. 

Våddragten føles blød mod huden, pga. de komfortable syninger og syningerne er dækket af neopren-tape på indersiden af dragten, for at sikre den maksimale styrke i dragten. 

Tykkelse: 5/3 mm

Find våddragten hos Marineudstyr

Endnu flere våddragter findes her

Hos Marineudstyr.dk

Hos Watery

Hos Diving2000

Hos FrozenPalmTree

 

Mere inspiration

badeklar.dk

BADEKLAR.DK kigger på de nyeste trends, når det gælder bademode, vi ser også på kvalitetsbadetøj, badetøj på udsalg og selvfølgelig badetøj der komplimenterer din krop bedst muligt. Alt sammen samlet ét sted og krydret med vejledning og inspiration, så du kan træffe det bedste valg for dig, når det gælder badetøj.

Læs for eksempel vores guide til valg af badetøj ud fra din kropsform, eller vaskeguiden, der giver dig 3 gode råd til hvordan du vasker dit badetøj.

Vi dækker alt fra badedragt til svømmetræning i svømmehallen til bikinien til strandkanten i solens varme. Badeklar.dk opdateres hver dag! Det betyder at du har det sidste nye badetøj fra butikkerne samlet på ét sted. Det betyder også at du ikke går forgæves. Badetøjet fjerenes fra badeklar.dk ligeså snart det ikke længere er tilgængeligt i butikkerne.